Oferta szkoleniowa GUMed
Szkolenie „Systemu HACCP" [2023-4508-194] [DANE ARCHIWALNE]
Termin: 18.10.2023Organizator: Stanowisko ds. Obsługi Studentów, GUMed
Kontakt: Maciej Prażnowski
tel.: 58 349 1008, e-mail: ysp@gumed.edu.pl
Program kursu
Dzień | Temat wykładu lub innych zajęć |
---|---|
18.10.2023 12:00 | Logowanie do systemu – Zoom Meeting Test sprawdzający (pre test) 1. System HACCP zastosowanie definicji i pojęć. 2. Obowiązujące przepisy prawne, międzynarodowe i krajowe regulujące GMP, GHP, HACCP 3. Elementy systemu HACCP. 4. Kultura bezpieczeństwa żywności |
18.10.2023 14:00 | 1. Omówienie praktyki higienicznej GHP oraz praktyki produkcyjnej GMP w stosunku do systemu HACCP. 2. Zasady dobrej praktyki produkcyjnej GMP i higienicznej GHP w produkcji i obrocie żywnością 3. Zasady higieny w zakładzie i na stanowisku pracy. 4. Zasady i etapy systemu HACCP |
18.10.2023 18:00 | 1. System HACCP dokumentacja i zapisy. a. Zasady opracowywania procedur i instrukcji stanowiskowych i roboczych, procedur systemowych oraz prowadzenie dokumentacji b. Projektowanie Zakładowego Kodeksu GMP/GHP Zasady c. Zasady projektowania Księgi HACCP oraz procedur systemowych Zakończenie szkolenia Test sprawdzający (post test) |